Advokater! : Tiggere i Nordre gate- Trondheim, "what say you?"

Jeg merker allerede som jusstudent som er om noen dager (forhåpentligvis) ferdig med 4. året og begynner på master til høsten at jeg passer meg for hvilke meninger jeg ytrer på sosiale medier. Det er et par saker i samfunnet som jeg er svært engasjert i, og noen ganger må jeg bare logge av i frykt for å si noe jeg aldri skulle ha sagt. I frykt for å være diskriminerende eller gå imot folks moral.

Dette innlegget skriver jeg fordi Adressa nettopp la ut en artikkel om Nordre Gate i Trondheim. Der siterte de Trondheims Byleksikon som ble utgitt i 2008 om at "Nordre Gate har dessverre blitt tilholdssted for pågående tiggere som har dukket opp etter at løsgjengerloven ble opphevet" i 2006. Adressa spør videre i artikkelen om dette kan være diskriminerende, spesielt med grunnlag i at bl.a. Amnesty, Leger uten grenser og Adressa selv har selgere som vandrer rundt i Nordre.Hvordan kan da tiggere være annerledes?

Og her er det frustrasjonen min kommer inn. Hvor og når og til hvem kan jeg si min oppriktige mening om dette? Som (jusstudent), jurist, advokat, dommer eller politi så skal man være så objektiv som mulig. Man skal ta "synspunktene" fra lovverket og ikke sitt eget hode og sine meniner. Men hva skjer med de subjektive meningene våre? Mennesker har da et behov for å "tømme" seg for tanker og meninger, det er jo derfor vi har diskusjonsforum og delvis facebook, twitter og andre sosial medier.

Jeg føler at jeg ikke KAN si min oppriktige mening om slike dillemmaer i samfunnet. Jeg er rett og slett redd for å ikke få jobb i fremtiden hvis jeg skal ytre meninger om slike saker.

Er du i en slik situasjon? Hva gjør du når du føler du holder på å sprekke fordi du har så sterke meninger om en sak?

Kommenter gjerne, dette vil jeg vite!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits